05.09.2024 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Specialisté na precizní zemědělství

Společnost AGRI-PRECISION s. r. o. se specializuje na precizní zemědělství, především na monitorovací systémy, zemědělské navigace a automatické řízení zemědělských strojů. Nabízí ucelenou paletu produktů, které zefektivní a zpřehlední zemědělskou prvovýrobu.

Společnost AGRI-PRECISION s. r. o. zabývající se technologiemi precizního zemědělství se zúčastňuje mnoha akcí, a tak nepřekvapí, že je pravidelným účastníkem zemědělské výstavy Naše pole, pořádané vydavatelstvím Profi Press. Letos představila návštěvníkům polní výstavy nosný produkt – autopiloty RAVEN a CHCNAV (ekonomičtější varianta pro menší zemědělce), přinášející uživatelům přesnost pojezdů a prováděných operací (aplikace, setí a dalších). Zatímco monitor RAVEN umí ovládat ISOBUS kompatibilní nářadí a zvládá variabilní aplikace s vypínáním jednotlivých sekcí, CHCNAV je oproti tomu čistokrevný autopilot, odemčený na příjem RTK signálu. 

Roboty přichází

Za nastupující technologii lze považovat roboty jako nosiče nářadí a robotizaci některých operací v zemědělské výrobě a nejen v ní. Roboty mohou kultivovat, hnojit nebo sít. Zákazníky a uživateli robotů jsou jak klasičtí zemědělci, tak zelináři nebo lesní školkaři. Jeden autonomní robot jede letos také demo tour ve vinicích, aby přesvědčil, že jeho doba přichází. V nabídce jsou polní roboty značky Naïo, malé roboty Naïo OZ pro malé zelinářské provozy a speciální plantáže, Naïo TED pro plečkování vinic a Naïo ORIO pro přesně setí a plečkování. 

Druhou značkou v portfoliu jsou autonomní roboty AgXeed s třemi modely: AgBot 2.055W3 pro sady a vinice, AgBot 2.055W4 pro setí a plečkování a AgBot 5.115T2 pro polní práce. Na výstavě Naše pole se představil menší model OZ 440, vhodný pro bylinkáře a menší zelináře, určený pro práci na ploše do 2 ha. Výhodou robotů je schopnost pracovat nepřetržitě, úspora pracovních sil a času. Prodeje se zatím u nás počítají v jednotkách kusů, v Evropě již je to ve stovkách a je zřejmé, že čas robotů někde pomaleji, jinde rychleji, přichází.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down