17.10.2024 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inteligentní řešení výrobce McCormick na veletrhu EIMA 2024

Mezinárodní výstava EIMA International 2024 bude ideálním prostředím pro opětovné představení inovací společnosti McCormick v oblasti komfortu, mechatronických řešení a digitálních nástrojů u svých traktorů. Tyto inovace jsou výsledkem značných investic do výzkumu a vývoje.

Shodně, jako i v roce 2022, nebudou na stánku McCormick na veletrhu EIMA 2024 v Bologni chybět velké kolové traktory řady X7. V řadě McCormick X7.6 VT-Drive jsou dva modely: X7.621 o výkonu 200 k a X7.624 o výkonu 240 k, přičemž druhý jmenovaný byl nominován na cenu Traktor roku 2025 v nové kategorii MidPower.

S plynulou převodovkou

Traktory modelové řady McCormick X7.6 jsou poháněné šestiválcovým motorem FPT NEF 67, který splňuje emisní požadavky Stage V. Převodovka VT-Drive s plynule měnitelným převodovým poměrem umožňuje dosáhnout maximální rychlosti 50 km/h (v ekologickém režimu a tam, kde je to povoleno). Hydraulicky odpružené a elektronicky řízené nezávislé zavěšení kol přední nápravy IFS zajišťuje vysoký komfort a plnou bezpečnost jízdy na silnici i na poli.

S novou kabinou

Nově navržená kabina Clever Cab modelové řady McCormick X7.6 nabízí o 14 % více vnitřního prostoru a o 16 % více prosklené plochy pro lepší výhled. Tepelně izolovaná dveřní okna jsou vyrobena z materiálu Comfort Sky a ve srovnání s konvenčními okny zajišťují teplotní rozdíl až 6 stupňů a snižují hluk. Nová poloha madel také usnadňuje obsluze nastupování. Zvenčí jsou umístěné efektní LED světelné panely, vpředu i vzadu, zatímco uvnitř jsou nový infotainment systém, který lze integrovat s Apple Car nebo Android Auto a nová zpětná zrcátka.

Ovládací prvky byly přepracovány tak, aby byly ještě snadněji a pohodlněji dosažitelné, zatímco palubní deska a digitální rozhraní byly vylepšeny. Nabídku doplňují nové obložení interiéru z plastů v automobilovém stylu a audiosystém Alpine se čtyřmi reproduktory.

McCormick X5 s novou převodovkou

Traktor McCormick X5.120 P3-Drive, oceněný jako Traktor roku 2024 na Agritechnice 2023 v kategorii Best Utility, představuje nejvýkonnější model v rodině X5. Jeho hlavní novinkou je převodovka P3-Drive, s počtem rychlostí 36+12 nebo 48+16 s HML a plazivými převody.

Pro každý rozsah je k dispozici kombinace 3 převodových stupňů PowerShift (HML) a 4 robotizovaných převodových stupňů, které nabízejí 12 převodových stupňů, které lze spravovat v sekvenčním nebo automatickém režimu pro každý ze 4 rozsahů. Vše se pohodlně ovládá pomocí joysticku SmartPilot (na nové pravé konzole) s využitím funkce Auto PowerShift (APS), která automaticky zařadí převodový stupeň při zvýšení rychlosti. Traktory McCormick řady X5 jsou díky tomu široce využitelné.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down