21.10.2024 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rotační kypřič BEDNAR Roto-Master RMN - novinka  nejen pro mechanickou likvidaci plevelů

Rotační kypřič je optimální řešení pro optimální provzdušnění půdy, podporu růstu plodin a omezování výparu půdní vláhy. Zároveň se činností hvězdic v půdě potlačuje vývoj plevele od okamžiku, kdy se na poli objeví. Nově má v sortimentu rotační kypřič i firma Bednar.

Stroj BEDNAR Roto-Master RMN disponuje lehkým nosným rámem ze širokých profilů. Díky nim je stroj schopný pracovat rychlostí až 30 km/h, což zajišťuje vysokou denní výkonnost při nízké spotřebě paliva. Konstrukce dovoluje celoplošné zpracování půdy nezávisle na počtů řádků.

Od 6 do více než 12 m záběru

Rotační kypřič Roto-Master RMN je k dispozici v pracovních záběrech 6, 9 a 12,4 metru, aby našel uplatnění ve všech velikostech zemědělských podniků.  Základem stroje je jeho stabilní rám. Vpředu pak nechybějí podpěrná kola rámu, sloužících pro stabilitu i při práci ve vysokých pracovních rychlostech. Tato kola jsou mechanicky výškově stavitelná. Hydraulicky lze přizpůsobit rozchod podpěrných kol požadované rozteči.

Na rámu stroje BEDNAR Roto-Master RMN jsou zavěšeny kultivační jednotky. Každá kultivační jednotka se skládá z ramene, uchyceného k nosnému rámu pomocí řemene. Rameno má jištění proti přetížení vinutou pružinou. 

Rameno stroje BEDNAR Roto-Master RMN disponuje dvěma rotačními hvězdicemi o průměru 480 mm s 16 hroty. Rotační hvězdice mají offsetové uložení na rameni. Toto konstrukční řešení zvyšuje průchodnost stroje a usnadňuje hvězdicím kopírování terénu. Pracovní hloubka kultivačních jednotek se pohybuje v rozmezí 2 až 4 cm s maximálním přítlakem 30 kg na hvězdici.

Stroj s možností úpravy pro řádkovou kultivaci

Rotační kypřič BEDNAR Roto-Master RMN lze přizpůsobit řádkové kultivaci, například porostů kukuřice, slunečnice nebo řepky ozimé, odebráním jednotlivých kultivačních jednotek. Stroj jde přizpůsobit pro řádkovou kultivaci s meziřádkovou vzdáleností 80, 75 nebo 70 cm (vždy trojice kultivačních jednotek), nebo 50 cm (dvojice kultivačních jednotek). V případě plošného zpracování jsou od sebe ramena jednotek vzdálena 21 cm a rotační hvězdice pracují se vzdáleností 10,5 cm.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down