08.02.2013 | 08:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Největší model se osvědčil

Obec Dlouhá Třebová se nachází na cestě z Ústí nad Orlicí do České Třebové. Sídlí zde zemědělský podnik Avena, spol. s r. o., do kterého jsme přijeli, abychom zjistili, jak je vedení společnosti spokojeno s prací největší žací kombinace Krone na sklizeň píce.
Vyhrála největší
Byl konec roku 2011, když se vedení podniku rozhodlo koupit opravdu výkonnou techniku pro sklizeň pícnin, která bude splňovat vysoké nároky. V hledáčku byly tři značky, mezi kterými se odpovědní pracovníci rozhodovali. Podle Ing. Bílého byly důležité reference uživatelů, dostupné materiály k jednotlivým strojům a samozřejmě i cena. Po pečlivém zvážení se podnik rozhodl koupit největší dostupný stroj na trhu, kombinaci Krone EasyCut B 1000 CV Collect. Pro tu hovořila největší pracovní šířka, možnost plynule měnit záběr během jízdy, velmi dobré kopírování terénu, nízká hmotnost vztažená na metr záběru i schopnost shrnovat posečenou hmotu rovnou do řádku.

Společnost Avena, spol. s r. o., vznikla v roce 1993. Zabývá se rostlinnou i živočišnou výrobou a před dvěma lety zprovoznila také novou bioplynovou stanici. O zaměření podniku a využití strojů jsme si povídali s vedoucím rostlinné výroby Ing. Jiřím Bílým a technikem Ing. Pavlem Olivou.
Celý článek si přečtete v 3. čísle časopisu Farmář.

http://youtu.be/4Rc4IGNaCLs

 

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down