15.09.2008 | 06:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přihnojovací kultivátor

Biskupické společnosti P&L, spol. s r. o., patří po mnoha letech působení přední místo na trhu se zemědělskými stroji. Hlavní její činností je prodej a servis zemědělské techniky a prodej náhradních dílů. V průběhu let firma rozšířila své aktivity ještě o provozování agroslužbeb, speciální autodopravu či prodej užitkových vozů Iveco.

Firma od svého založení v roce 1990 klade velký důraz na kvalitní servis a rychlou dodávku náhradních dílů. Aby se tento záměr zdařil, byla postupně vybudována obchodně servisní střediska v Hrubčicích, Žďáru nad Sázavou, Kroměříži a Šumperku. Na letošní výstavě Země živitelka nabídl stánek P&L několik zajímavých exponátů. Dvounápravový návěs Bergmann patří do tradiční nabídky, na jeho výrobě se podílí i čeští výrobci dodávkami korby, náprav či kol. Za stálici na trhu v setí kukuřice a slunečnice považuje ředitel marketingu František Václavík secí stroje Kinze. Vystavenou traktorovou techniku New Holland pak považuje za odpověď na spekulace, že firma P&L nebude traktory této značky prodávat.
Za zmínku jistě stojí přihnojovací kultivátor Ecofert PPL–8, který je výrobkem společnosti P&L. Meziřádkové vegetační přihnojení přináší výhody nejen z důvodů agrotechnických, ale i ekonomických. Tato technologie podporuje tvorbu výnosotvorných prvků. Kultivátor se vyrábí jako šesti nebo osmiřádkový, připraven je i model dvanáctiřádkový. Různým podmínkám pěstování kukuřice odpovídá i nabídka pracovních orgánů, která zahrnuje klasické radlice, aplikační dláta nebo koltry. Do klasických a minimalizačních technologií jsou určeny klasické radlice, dláta se používají v těžkých podmínkách v kamenitých a těžkých slévavých půdách. Při půdoochranných technologiích a bezorebném setí volí zákazníci varianty kultivátoru s koltry. Použití přihnojovacího kultivátoru by mělo přinést zvýšení výnosu o 1 až 1,5 tuny.
Pícninářský program řeší P&L dodávkami celých technologických linek od údržby a obnovy TTP přes sklizeň píce včetně dopravní techniky až po likvidaci náletových dřevin vhodnými mulčovači. Techniku pro pícninářství reprezentoval svinovací lis Welger RP 435 Master s variabilní svinovací komorou vytvářející balíky do průměru 1,6 m a šířky 1,23 m.
Společnost P&L se zaměřuje též na komunální techniku a techniku pro lesnictví, mezi kterými je často úzká vazba. Na výstavní ploše byla k shlédnutí řada traktorů Kioti.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down