08.05.2014 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přišel na zkoušku a už zůstal

Společnost Agročas, spol. s r. o., Částkov provozuje ekologickou zemědělskou výrobu. Vzhledem ke svému zaměření, výrobním činnostem a značné výměře zemědělské půdy má poměrně vysoké nároky na zemědělskou techniku. Ta musí být kvalitní, výkonná, spolehlivá a v neposlední řadě odolná. Ne každý stroj je pro takto intenzivní využívání vhodný. A to platí i pro techniku na zpracování půdy.

Ve společnosti Agročas nepreferují jednu technologii zpracování půdy, podle potřeby půdu buď ořou, nebo zpracovávají bezorebně. Proto k základní výbavě podniku patří jak pluhy, tak i kombinátory, kypřiče a podmítače. Jedním z posledních přírůstků je také radličkový podmítač Pöttinger Synkro 5020.

Tento nový model podmítače Synkro byl poprvé představen naší veřejnosti v lednu společností Agrozet České Budějovice a. s. Byl určen jako předváděcí stroj a jako takový byl také v březnu zapůjčen do společnosti Agročas v Částkově. Jak se stalo, že už v Částkově zůstal, jsme se zeptali mechanizátora Václava Němečka. „Náš podnik koupil pro účely zpracování půdy stroj jiného výrobce, čekací doba však byla příliš dlouhá a my jsme potřebovali nutně na pole. Obrátili jsme se proto na zástupce společnosti Agrowest a. s., s níž dlouhodobě spolupracujeme, zda by nám pomohl problém vyřešit,“ vzpomíná mechanizátor a pokračuje: „Shodou okolností právě v té době dodala firma Pöttinger dovozci – společnosti Agrozet České Budějovice, a. s., nový radličkový kypřič Synkro 5020 pro potřeby předvádění. A tak se obě firmy dohodly a nové Synkro zamířilo na začátku března rovnou k nám do Částkova. V krátké době jsme zjistili, že Synkro vhodně doplňuje stroj, který jsme si objednali. Chtěli jsme mobilní model bez podvozku. Kypřič jsme agregovali s traktorem John Deere 7730, který výkonově postačuje, jen je třeba jej vzhledem k hmotnosti stroje správně dotížit. Pro objektivní posouzení jsme měli k dispozici i konkurenční stroj jiné značky a oba jsme nechali pracovat na jednom poli. Synkro odvedlo lepší práci, majitel společnosti s ním byl spokojen, a tak vyhrálo mini výběrové řízení a v podniku již zůstalo.“

Celý článek vyjde v časopisu Farmář.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down