15.09.2015 | 10:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Žlutý týden v Jesenici II

Společnosti PEKASS a. s. a LUKROM spol. s r. o. uspořádaly nedávno spolu se zástupci vedení firmy JCB v areálu zemědělského podniku AGRO Jesenice a. s. setkání s technikou JCB. Pozvaní hosté a novináři se seznámili jak s historií společnosti JCB, tak současným výrobním programem a zajímavými modely strojů určenými pro zemědělský sektor.
Staticky vystavené zástupce jednotlivých kategorií manipulační techniky a traktorů doplnily předváděcí stroje – manipulátory a kloubové nakladače. O nejočekávanější novince, novém modelu Fastrac 4000 jsme psali v první reportáži. Dnes se zaměříme na manipulátory a kloubové nakladače.

Firma s tradicí a širokým výrobním programem
První část programu byla vyhrazena teoretickému seznámení návštěvníků se sedmdesátiletou historií společnosti JCB a představením současného výrobního programu. Tohoto úkolu se zhostili Edward Roach – obchodní a marketingový manažer JCB a Ing. Pavel Mlčoch – obchodní manažer pro zemědělskou techniku, jenž zajišťuje podporu prodeje strojů JCB pro střední a východní Evropu a zodpovídá za prodej žlutých strojů v Česku, na Slovensku, dále v Maďarsku, Rakousku, Bulharsku, Rumunsku a bývalých zemích Jugoslávie.
V současné době vyrábí skupina JCB přes 300 modelových řad strojů pro zemědělskou a stavební výrobu, ale i pro další odvětví (například také pro armádu), jež lze rozdělit do čtyř základních skupin. První tvoří malé kompaktní nakladače, další pak manipulační technika střední, popřípadě nejtěžší kategorie. Do čtvrté skupiny firma řadí různé další stroje, včetně v minulé reportáži představeného traktoru Fastrac. Technika JCB se vyrábí ve 22 výrobních závodech v Británii (11 závodů), Indii, Brazílii, USA a Číně.
O tom, že JCB věnuje nemalé prostředky na vývoj strojů pro zemědělství, svědčí i prodejní čísla. Za posledních pět let se prodej zemědělských strojů zdvojnásobil! A jak vypadají celkové prodeje v číslech? V roce 2014 prodala společnost JCB 64 028 strojů a docílila obratu 2,51 miliard liber. Loňský rok byl 4. nejúspěšnějším v historii firmy.
Některé stroje z bohaté nabídky pořadatel akce představil v teoretické části, jiné pak při praktických ukázkách. *
Celý článek otiskne Farmář č.9.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down