Nejen prodej, ale i vývoj a výroba

Jednu z největších výstavních ploch na polní zemědělské výstavě Den Zemědělce v Kameni u Pelhřimova měla firma P & L, spol. s r. o. Ta je s touto výstavou spjata od samého začátku, vždyť nevynechala jediný ročník. Ve své expozici letos vystavovala zemědělskou techniku značek, které buď přímo dováží, nebo sama vyrábí.

Do Kamene přivezla firma P & L na tři desítky exponátů. Techniku pro sklizeň obilnin zastupovala sklízecí mlátička Sampo. Tyto finské mlátičky jsou mezi zemědělci oblíbené pro velmi dobré výsledky mlácení i v náročných podmínkách, velmi snadné čištění, jednoduchou obsluhu a údržbu a v neposlední řadě nízkou spotřebu paliva. Finsko zastupovala i technika pro sklizeň píce ELHO. Pro akci v Kameni firma P & L vybrala shrnovač V-Twin 750, spolehlivou taženou baličku Sideliner 1520, provzdušňovač řádků řady TR a mulčovač Side Chopper 420 Pro určený k odstraňování náletů, křoví a mlází.

Svého zástupce měla i značka respektovaná v celém světě – Kinze. Společnost P & L dováží z USA secí stroje této značky a montuje je pro své zákazníky ve svém středisku ve Velkém Meziříčí. Jsou určeny pro setí kukuřice, slunečnice, řepky, čiroku, sóji a dalších plodin.

Žádný ze zmíněných závěsných strojů by však nemohl pracovat bez trakčního prostředku. I v tomto segmentu má firma P & L co nabídnout. Vybírat lze ze zemědělských traktorů New Holland a Deutz-Fahr a malých traktorů značky Kioti.

Zájem českých zemědělců vzbuzují na výstavách i agrotahače a nosiče výměnných nástaveb – Tatra Phoenix, postavené na osvědčeném tatrováckém podvozku. V Kameni byly rovnou tři Tatry – dvounápravová 4 x 4, třínápravová 6 x 6, a dokonce i čtyřnápravová 8 x 8 s cisternou a dvěma řiditelnými nápravami.

A dostáváme se k největší a nejmenší motorové technice. Největším vystaveným exponátem byl samojízdný aplikátor kejdy Vredo Trac VT4546 s diskovým zapravovačem značky Väderstad a s nádrží o objemu 19,5 m3, kterou naplní za rekordní dvě minuty a deset sekund. Naopak nejmenšími motorovými exponáty byly kompaktní kloubové nakladače MultiOne, které od letošního roku obohacují nabídku firmy P & L. S motory o výkonu 22 až 50 k, jsou nejkompaktnější univerzální kloubové nakladače určené pro profesionální i rekreační použití. S více než 170 variantami nářadí se může z nakladače stát sekačka na trávu, vysokozdvižný vozík, kompaktní traktor, teleskopický nakladač nebo dokonce míchačka na beton.

Made in Velké Meziříčí

Jak titulek napovídá, ve Velkém Meziříčí se stroje nejen montují, prodávají a servisují, ale také vyvíjejí a vyrábějí.*

Celý článek vychází v regionální příloze týdeníku Zemědělec věnované Kraji Vysočina.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down