15.01.2016 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přehlídka setí v Kameni

Nejzajímavějšími částmi programu výstavy Den Zemědělce konané v Kameni u Pelhřimova byly praktické ukázky práce zemědělské techniky. Naše redakce slíbila, že se bude k jednotlivým předváděným skupinám postupně vracet. V minulém čísle jsme přiblížili první bod aktivního předvádění, kterým byly ukázky práce traktorů s čelními nakladači. V této části se zaměříme na předvedené secí stroje a příště se vrátíme k silně zastoupené kategorii strojů na zpracování půdy.

Do kategorie setí pořadatelé přihlásili čtyři secí stroje. Představily se jak osvědčené modely, tak i zajímavá novinka. Podmínky nebyly pro ukázky optimální, ale všechny stroje se s nimi vypořádaly.

TOKO AGRI a. s.
První vyjela na pozemek souprava traktoru JCB Fastrac 8310 v kombinaci se secím strojem Claydon Hybrid (1), kterou přihlásila firma TOKO AGRI a. s., jež techniku Claydon od loňského roku nabízí. Secí stroje Claydon Hybrid jsou jednoduché a flexibilní secí stroje schopné sít do orby nebo do strniště. Snadno se nastavují a snadno se ovládají.
Na stroji najdeme sekce radliček z tvrdokovu pro přípravu seťového lůžka, za nimiž následují secí botky. Podle plodiny a půdních podmínek lze zvolit příslušnou secí botku (sedmi-, pěti- a třípalcovou a další). Za výsevními botkami může být jedna ze šesti volitelných zadních sekcí. Velká světlá výška rámu nebrání průchodu rostlinných zbytků, centrální opěrná kola zajišťují optimální hloubku setí a ukládání osiva.
Secí stroj je vybaven násypkou na 1250 kg osiva, hydraulicky poháněným ventilátorem a elektronickou kalibrací a nastavením výsevku, včetně korekcí během jízdy.
Secí stroje Claydon Hybrid se vyrábějí v pracovních záběrech 3; 4; 4,8 a 6 m a požadují traktory o výkonu od 150 do 300 k.*
Celá reportáž vyšla v 1. čísle časopisu Farmář.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down