15.01.2016 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Živí i oceloví koně na závodišti II

Dostihové závodiště v Pardubicích se již tradičně stává na podzim dějištěm dvou významných akcí. Jednou je slavná Velká pardubická steeplechase, druhou Velká pardubická Agrotec. Zatímco při té první diváci sledují strhující měření sil anglických plnokrevníků, při té druhé jsou účastníky předvádění nejmodernější zemědělské techniky. A aby někomu přeci jen ti živí koně nechyběli, připravila firma Agrotec pod heslem od koní ke koním konfrontaci zemědělského nářadí z 18. a 19. století taženého koňmi s nejmodernější technikou, která má těch ocelových koní pod kapotou celé stovky.

Firma Agrotec a. s. z Hustopečí u Brna si vybrala pardubické závodiště pro setkání se svými přáteli, zákazníky a ostatními příznivci zemědělské techniky již posedmé. Program byl bohatý, předváděná technika zaplnila cílovou rovinku a postupně se představila před hlavní tribunou.
Zatímco v první části jsme se věnovali strojům na zpracování půdy, setí a hnojení, v druhé části se zaměříme na techniku pro ochranu rostlin, sklizeň obilnin a píce, dopravu a manipulaci s materiálem.

Technika pro ochranu rostlin
Firma Amazone nabízí nejen špičková rozmetadla, ale také postřikovače. Návštěvníkům pardubického závodiště předvedl pořadatel jeden tažený a jeden samojízdný model. Za traktorem NH T6.140 agregovaný postřikovač Amazone UX 4200 patří k nejžádanějším modelům tažených rozmetadel, jež se vyrábějí s nádržemi od 3600 do 11 200 l a pracovními záběry od 18 do 40 m.
TOP model, samojízdný postřikovač Pantera 4502-H, je vybaven výkonným motorem DEUTZ, hydropneumaticky odpruženým podvozkem s možností měnit světlou výšku od 1,2 do 1,7 m, speciálně zavěšenými a odpruženými rameny (od 24 do 40 m), a tak s ním lze pracovat při rychlostech 15 až 20 km/h.*
Celý článek si přečtete v lednovém Farmáři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down