15.01.2016 | 08:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové značky na poli pícnin

Firma Unimarco a. s. sídlící v Zádveřicích na Zlínsku je mezi zemědělci známá především širokou nabídkou aplikační techniky. Není snad farmáře, který by neznal postřikovače Hardi či rozmetadla Bredal. Své pevné místo si však v portfoliu této moravské firmy budují i jiné značky. Jednak jsou to stroje na zpracování půdy Agrisem, v posledních čtyřech letech pak také technika pro sklizeň pícnin Tonutti Wolagri. A právě pícninářskou techniku posílilo Unimarco v roce 2015 třemi novými značkami.

Pícninářskou techniku najdeme v nabídce firmy Unimarco již čtyři roky. Vše začalo zastoupením strojů Tonutti Wolagri. Tento italský výrobce má s výrobou pícninářské techniky bohaté zkušenosti. Zejména konstrukce jejích shrnovačů s paprskovými koly zaujala již nejednoho pěstitele píce. Tyto stroje poháněné pouze kontaktem s půdou mají řadu předností. Jsou velmi šetrné k píci, nedochází k odrolu lístků ani znečištění píce hlínou. Při nízkých požadavcích na výkon traktoru a příznivé spotřebě paliva lze s prstovými koly docílit vysoké produktivity práce při minimálních nárocích na údržbu. Po pozitivních zkušenostech s touto technikou na jaře roku 2015 obohatila firma Unimarco nabídku strojů pro sklizeň píce o novou značku Bellon a v prosinci dokonce o dvě další italské značky, Sitrex a Mascar.

Řešení technologické linky
Čtyři roky s technikou Tonutti Wolagri byly pro Unimarco dobou sbírání zkušeností a čerpání znalostí v problematice sběru pícnin. Na rozdíl od jiných zemědělských činností, v případě pícninářské techniky je při volbě nových strojů třeba řešit optimalizaci celé technologické linky. Například při senážování je třeba posuzovat ve vzájemných souvislostech operace sečení, obracení, shrnování, sběru a uskladnění. Tyto operace jsou na sobě značně závislé. Podle vstupních podmínek je proto nutné zvážit všechny možné kombinace a zohlednit rovněž dosavadní zkušenosti a zvyklosti farmáře. Unimarco pochopilo, že čím větší bude mít sortiment nabízených strojů a technologií, tím lépe bude schopné nalézt optimální řešení s minimálními náklady a při splnění všech požadovaných vlastností linky.
Řada výrobců pícninářské techniky využívá pro dodávky strojních komponent či dokonce celých strojů specialisty, tzv. OEM dodavatele. Při hledání nových partnerů se v Unimarcu rozhodli spolupracovat přímo s těmito specialisty.*
Celý článek najdete v lednovém Farmáři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down