28.07.2016 | 01:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

S novinkami i osvědčenými modely

Jeden z největších stánků na výstavě Naše pole patřil společnosti Farmet a. s. z České Skalice. Tento tuzemský výrobce strojů na zpracování půdy a setí přivezl do Nabočan průřez svým výrobním programem, a tak se návštěvníci mohli seznámit s celou řadou strojů, včetně novinek.

Tradiční sortiment firmy Farmet tvořily radličkové a diskové stroje pro podmítku a mělké či hlubší zpracování půdy a osvědčený model secího stroje, novinkami byl stroj pro pásové zpracování půdy a nový secí vůz.

Variabilní secí vůz
Jednou z novinek byl modulární secí vůz (nosič) Falcon SW, určený pro výsev všech běžných plodin v různých technologiích zakládání porostů podle zvolené předzpracující a výsevné sekce. Modularita stroje umožňuje řadu kombinací pracovních sekcí podle technologických požadavků a plodinového zaměření podniku. Pracovní sekce jsou zavěšeny v rychloupínacích závěsech, zadní závěs je standardní TBZ kategorie III, takže lze k secímu vozu agregovat i standardní nesené secí stroje nebo stroje na zapravování hnojiv.
Standardní výbava Falconu SW zahrnuje jednokomorový zásobník o objemu 3,6 m3, na přání dvoukomorový o objemu 5,5 m3 pro osivo a hnojivo. Na hydraulicky ovládaný závěs umístěný pod zásobníkem vpředu lze zavěsit řadu předzpracujících sekcí - urovnávací flexiboard, dvouřadou diskovou předzpracující sekci, dlátovou sekci pro pásové zpracování půdy s možností přihnojování, nebo čtyřřadou radličkovou sekci pro zpracování těžších půd.
Na výstavu do Nabočan osadil Farmet tento secí vůz secím adaptérem na setí obilnin s pracovním záběrem 9 m. K dispozici je tento secí adaptér i se záběrem 12 m a potom samozřejmě lze vůz osadit adaptéry pro přesné setí kukuřice. Pracovní sekce pro setí kukuřice mohou být vybaveny diskovými jednotkami pro aplikaci hnojiva.
Falcon SW může tedy pracovat jako jednoduchý secí stroj s pracovním záběrem až 12 m nebo jako kombinovaný secí stroj s předpřípravou půdy, přihnojováním a přesným ukládáním osiva, a dokonce v agregaci se speciálními kypřiči jej lze použít pro hloubkové zapravování hnojiv při základním zpracování půdy.*

Celý článek vyjde v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down