28.07.2016 | 01:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Technika určená pro velké výkony

Společnost KLAS Nekoř a. s. sídlí v podhůří Orlických hor a obchodně působí na východě Čech. Kromě zemědělské výroby a prodeje osiv Pioneer se KLAS Nekoř zabývá obchodem se zaměřením na zemědělskou techniku, kde je autorizovaným prodejcem značek Claas, Väderstad, Kverneland, Annaburger, Krampe, olejů Shell a do živočišné výroby určených dojicích systémů DeLaval.

Na rozdíl od některých jiných vystavovatelů firma KLAS Nekoř techniku, kterou přivezla na akci Naše pole, nejen vystavovala, ale také aktivně předváděla. Návštěvníci si mohli ve stánku firmy a později při polních ukázkách prohlédnout dvě soupravy.

Rozměry malý, ale velmi výkonný
První soupravu tvořil traktor Claas Arion 640 s plynulou převodovkou Cmatic spolu se secím strojem Väderstad Tempo F 8, jak název napovídá osmiřádkovým, pro přesné setí kukuřice. Souprava, vybavená navigací Trimble, dokáže sít s největší možnou přesností, včetně vypínání jednotlivých výsevních jednotek v klínech.
Stroj Väderstad Tempo je určen na přesné setí širokořádkových plodin s velmi variabilní možností přizpůsobení stroje každému zákazníkovi. Vysoké přesnosti je dosaženo díky přetlakovému výsevnímu ústrojí vyvinutému společností Väderstad. Semeno je dopravováno od výsevního ústrojí do půdy rychlostí 50 m/s, což umožňuje vysokou pracovní rychlost, výjimkou není 16 km/h. Díky tomu lze docílit s tímto kompaktním secím strojem velkých denních výkonů, v optimálních podmínkách i 45 ha/den.*

Celý článek vyjde v týdeníku Zemědělec.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down