26.01.2017 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V Soestu se rodí secí stroje II

Společnost Kverneland Group Czech s. r. o. z Berouna uspořádala na konci loňského roku pro své zákazníky a příznivce techniky se značkou Kverneland návštěvu výrobního závodu Kverneland Group v německém městě Soest. Na výrobních linkách v Soestu se již desítky let montují secí stroje, nejdříve univerzální, později i pro přesné setí. Od konce loňského roku jsou do výrobního programu zařazeny i rotační brány pro secí kombinace. A jak pestrý je sortiment vyráběné techniky, je pestrá i paleta barev strojů. Ty reprezentují značky Kverneland, Kubota, Vicon a částečně také John Deere.

V první části reportáže jsme se zaměřili na historii výroby secích strojů v Soestu a přechod od značky Accord ke značce Kverneland. V této a příští části se zaměříme na výrobní program závodu v Soestu a vlastní prohlídku.

Výrobní program zahrnuje desítky modelů

Pro představu o výrobním programu závodu v Soestu poslouží několik informací a čísel. V době naší návštěvy se v Soestu vyrábělo 42 modelů secích strojů. Rotační brány, vzhledem k tomu, že jejich výroba teprve nabíhala, nebyly do tohoto výčtu zahrnuty.

V závodě se vyrábí pneumatické a mechanické secí stroje a secí kombinace pod třemi značkami. Vedoucí značkou je Kverneland následovaný značkami Kubota a Vicon. Kromě toho je zdejší výrobce subdodavatelem pro značku John Deere. Zelené secí stroje řady 740 a 750, prodávané v Evropě, pocházejí ze Soestu.

Secí stroje, opouštějící brány závodu, mají pracovní záběr od 2 do 12 m a podle složitosti toho kterého modelu je na jejich montáž třeba 500 až 1500 dílů.*

Celý článek vychází v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down