20.11.2023 | 06:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Než k nám přiletí finský kanárek

Finské mlátičky Sampo má ve svém portfoliu již řadu let společnosti P & L, spol. s r. o. Nejen farmáři, ale i střední či větší zemědělské podniky u nich oceňují řadu předností: jednoduchost, preciznost, spolehlivost, snadnou údržbu a čištění, ale i komfortní ovládání. Mlátičky Sampo vybavené moderními technologiemi známými z velkých modelů mohou sklízet za méně příznivých klimatických podmínek, přitom i v takto náročných podmínkách zaručují čistý výsledek mlácení.

Aby byl finský výrobce Sampo Rosenlew schopen čelit budoucím výzvám, jeho vývojová a konstrukční oddělení velice pružně reagují na požadavky farmářů. Firma také investuje nemalé prostředky do modernizace výrobních linek. Zárukou spolehlivosti a dlouhé životnosti žlutých mlátiček je výhradně švédská ocel vyráběná ve Finsku a několikastupňová kontrola každého vyrobeného stroje. Sklízecí mlátička Sampo se skládá z přibližně 4500 součástí, které je třeba vyrobit a smontovat v jeden funkční celek.

Mlátičky s rodokmenem

Ve společnosti Sampo Rosenlew se vyrábějí sklízecí mlátičky pouze na základě objednávky, nikoliv na sklad. Každý stroj má už předem svého uživatele. Montáž sklízecích mlátiček probíhá v systému ERP (přesné plánování podnikových zdrojů), kdy každý díl má svůj čárový kód. Na základě objednávky a specifikace si mlátička objedná podle čárového kódu součástky nezbytné k její montáži. Každá mlátička má tedy svůj přesný rodokmen. Denně se v Pori vyrobí čtyři mlátičky, dvě na ranní a dvě na odpolední směně.

Důsledná výstupní kontrola

Po dokončení montáže prochází každá sklízecí mlátička Sampo několikastupňovou kontrolou včetně testovací jízdy s lištou, kde se testují všechny činnosti včetně energetických pohonů. Každá mlátička má naordinován minimálně dvouhodinový test, a to i za pomocí termokamer, který simuluje provozní podmínky na poli. Zda se nepřehřívají ložiska a všude jsou správné provozní teploty. Půl hodiny je stroj nastartovaný, všechny součásti se zahřejí do provozních teplot, pak se motor zastaví, a když vychladne, vše se zkontroluje. Potom mlátička opět běží 1,5 hodiny, kontrolují se rozdílné teploty a všechny důležité parametry.

Více se dočtete v Zemědělci. č. 47.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down