13.04.2017 | 06:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Technika splňující vysoké nároky

Sídlo firmy AGRALL zemědělská technika a. s. v Banticích na Znojemsku se stalo místem nevšední události. Zástupci společnosti AGRODRUŽSTVO BLÍŽKOVICE, družstvo si zde převzali tři secí stroje značky Väderstad, dva pro setí úzkořádkových plodin a jeden přesný secí stroj na kukuřici.

Předávání nového stroje je vždy tak trochu slavnostní událost. Pokud však prodejce předává zákazníkovi stroje tři, můžeme hovořit o obchodu, k němuž nedochází každý den ani každý měsíc. A tak nás, vzhledem k výši investice, zajímalo, jak probíhal v Blížkovicích výběr nové techniky a jaké vlastnosti a parametry secích strojů byly při rozhodování nejdůležitější.

Potřeba vyměnit zastaralou techniku

Pro  setí využívali v Blížkovicích techniku, která již neodpovídala současným požadavkům, a tak se vedení družstva rozhodlo pořídit techniku novou. Důvodů pro obměnu strojů bylo více. Proces výběru nových secích strojů trval několik let. „Sledovali jsme novou techniku na veletrzích, například v Hannoveru nebo na brněnském Techagru, a postupně jsme zužovali počet adeptů, až nám zůstaly dvě evropské značky,“ vzpomíná mechanizátor. Poté se v Blížkovicích zaměřili na práci vytipovaných strojů v praktických podmínkách. Práci secích strojů na obilniny vedení družstva sledovalo na různých předváděcích akcích, popřípadě u jiných zemědělských podniků, přesný secí stroj si vyzkoušeli na svých pozemcích. Vítězem výběrového řízení se nakonec stala technika značky Väderstad.*

Celý článek vychází v dubnovém Farmáři.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.