Novinky byly prezentovány s předstihem

Stejně jako před dvěma lety se i tentokrát rozhodla firma Amazone prezentovat své novinky připravené pro mezinárodní veletrh SIMA. A to před mezinárodním publikem v prostorách svého výrobního závodu v německém závodě u města Gaste. Konstruktéři odvedli velký kus práce a inovace spolu s rozšiřováním o nové modely se týkají sortimentu strojů pro hnojení, ochranu rostlin, zpracování půdy i setí. Vzhledem k moderním trendům v zemědělství v ČR budou novinky Amazone zajímavé i pro naše podmínky.

V oblasti zpracování půdy a setí firma prezentovala novou modelovou řadu krátkých talířových bran s označením Certos TX. Pracovními orgány jsou talíře o ještě větším průměru na úrovni 660 mm. Tento stroj bude specialistou na středně hluboké zpracování půdy a pro práci bez ucpávání v podmínkách výskytu velkého objemu rostlinných zbytků na povrchu.

Pro zemědělce, kteří požadují stroj pro zpracování půdy do hloubky více než 20 cm, budou vhodné radličkové kypřiče Cenius TX. Pro tyto stroje firma vyvinula další výbavu, jako jsou například dva nové opěrné válce či nový systém radliček.

V oblasti strojů na ochranu rostlin a hnojení kapalnými hnojivy se představil nový model samojízdného postřikovače Pantera 4502-H se světlou výškou až 1,7 m a aplikační výškou ramen až 3,75 m. Zblízka bylo také možné vidět soupravu traktoru Fendt 828 Vario a taženého postřikovače Amazone UX 11200, která se zasloužila o světový rekord v aplikaci herbicidu po dobu 24 hodin.

Úspěšné modelové řady nesených odstředivých rozmetadel ZA-TS a ZG-TS mají rozšířenou výbavu o užitečné systémy pro lepší kontrolu dávkování či hraničního rozmetání.

Firma Amazone má stále velké úspěchy se svými přesnými secími stroji řady ED, oblíbené jsou tyto stroje také u rodinných farem. Pro rok 2015 uvádí na trh třetí generaci těchto strojů s četnými novými funkcemi. Dále firma prezentovala nový pneumatický secí stroj AD-P Special s elektricky poháněným dávkovacím zařízením. Doplnění o tři nové typy se dočkala také řada secích strojů Cirrus 03, uvedená poprvé na trh v roce 2013.

O nové příslušenství byly rozšířeny otočné nesené pluhy Cayron. Firma Amazone zdokonalila také své ovládací systémy pomocí ISO-Bus a představila moderní systém interaktivního zaškolování obsluh pomocí E-Learningu.*

Více informací přinese časopis Mechanizace zemědělství č. 2/2015.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down