29.09.2023 | 10:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inovativní systém Feeding Management

Jedním z klíčových faktorů, který má vliv na produkci mléka, je krmivo. Důležité není ale jen samotné krmivo, nýbrž i celý proces krmení. Na mléčných farmách jsou proto často využívané míchací krmné vozy a jedním z výrobců krmných vozů je společnost Siloking Mayer Maschinenbau GmbH. Výrobce hraje významnou roli na mezinárodním trhu a v domovském Německu dokonce vede v kategorii samojízdných krmných vozů.

První samojízdná míchací krmné vozy představil Siloking v roce 2004 na výstavě Eurotier, kde i získaly prestižní ocenění. Od té doby se stroje Siloking se rozjely do různých koutů světa a osvědčily na různých místech. Jejich inovace však stále pokračují. Poslední novinkou je standardní výbava systémem Feeding Management spolu se SILOKING Data u každého krmného vozu řady 4.0.

Software pro správu krmení

Digitalizace a informační technologie se nevyhýbají ani zemědělské technice určené pro krmení. Siloking už dříve představil systém SILOKING DATA, což je rádiově řízený vážicí systém pro každodenní použití při krmení skotu. Jeho výhodou je jednoduché a pohodlné ovládání krmného vozu, jež vede k přesnému krmení, efektivní práci a úspoře nákladů již od samého počátku.

Siloking nyní nabízí softwarové řešení pro kompletní správu krmení neboli systém Feeding managment. Software přináší jednoduchou přípravu receptur, zvyšuje přesnost, vylepšuje efektivitu krmení a snižuje tak celkové náklady na krmení.

Jednotlivé krmné dávky lze snadno připravit pomocí pohodlné správy receptur, a to jednak ve smyslu složení krmné dávky a jejích komponent nebo například v souvislosti s přípravou krmné dávky pro různé skupiny zvířat.

Software umožňuje plánování, dokumentaci a vyhodnocení klíčových dat, jako je efektivita základního krmiva a koncentrátů a kontrola nákladů.

Jak to funguje?

Po každém procesu krmení jsou data přenesena do systému Feeding Management prostřednictvím buď USB flash disku nebo mobilních sítí a jsou k dispozici například pro hlavního zootechnika. Ten může monitorovat jednak produkci mléka v závislosti na krmné dávce a jednak může sledovat nákladovost. Zootechnik v návaznosti na vyhodnocení může optimalizovat recepturu krmné dávky a později změny analyzovat. Výsledkem je co možná nejvyšší efektivita a současně snížení nákladů.

Navíc všechny náklady, například na základní krmivo a koncentráty na litr mléka, jakož i účinnost krmiv a koncentrátů, mohou být prezentovány a hodnoceny transparentním způsobem. Znamená to, že dokumentace s klíčovými daty může být dostupná nejen pro mléčnou farmu samotnou, ale rovněž i pro její obchodní partnery, například mlékárnu.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down