30.09.2023 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stříbrná medaile - čelní nakladač Stoll

Asi každému se při práci s čelním nakladačem občas stalo, že chybí právě v rozhodujícím okamžiku posledních pár centimetrů dosahu. Stává se to zejména u čtyřválcových traktorů střední výkonové třídy, které jsou jinak pro práci s čelním nakladačem velmi oblíbené.

Nový teleskopický čelní nakladač od společnosti Stoll je vybaven teleskopickým výkyvným ramenem a "výsuvným kloubem". Při konstrukční velikosti pro čtyřválcové traktory střední třídy lze výkyvné rameno prodloužit až o 0,7 metru. V kombinaci s výsuvným kloubem to umožňuje zvětšit horizontální dosah o 1 metr a výšku zdvihu až o 1,5 metru. Čelní nakladač by proto měl být zajímavým příslušenstvím zejména při manipulaci s válcovými a hranolovými balíky na farmách, které nemají dostatek práce pro teleskopický nakladač.

Elektrohydraulické ovládání čelního nakladače lze využít  též k realizaci bezpečnostních funkcí. Mezi ně patří například automatické vypnutí hlavních válců v případě nadměrně velkého zatížení při vysunutém výkyvném rameni. Kloub navíc znamená, že čelní nakladač je sám o sobě pohyblivý, což může mimo jiné přispět ke zlepšení viditelnosti při jízdě.

Zakomponováním teleskopické funkce společnost Stoll významně rozvinula technologii čelních nakladačů a  zasadila se o ještě širší využití čelního nakladače.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down