29.11.2023 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová generace adaptérů pro sklizeň silážní kukuřice Kemper Pro

Firma Kemper využila podzimní mezinárodní veletrh Agritechnica 2023 pro premiéru svých nových adaptérů pro sklizeň silážní kukuřice, pracujících nezávisle na řádcích. Na stánku byly k vidění také zrnové kondicionéry v různém provedení.

Nová generace adaptérů pro sklizeň silážní kukuřice firmy Kemper má u svého označení přidané slůvko „Pro“. Změny se dotýkají celé řady oblastí, jako je například zlepšení přístupnosti pro údržbu a zjednodušení prací s tím spojených, či snazší nastavení adaptéru pro sklizeň polehlé kukuřice a obtížné sklizňové podmínky. Adaptéry Pro se také vyznačují zdokonaleným vedením rostlin kukuřice.

Minimalizace ztrát na adaptéru

Nové adaptéry na stánku reprezentoval adaptér Kemper 490Pro. Má záběr devíti metrů a je vhodný k agregacím na sklízecí řezačky značek Claas, John Deere, New Holland a Fendt. Po skončení práce na poli je možné adaptér povelem z kabiny řezačky sklopit do transportní polohy, v níž jeho šířka nepřekračuje tři metry.

Špičky adaptéru mají nový, patentem chráněný tvar. Přicházející hmota je vtlačována pomocí nových prstů hlouběji do bubnu. Provedené změny nejenže zvyšují plynulost přísunu materiálu do řezačky, zároveň i minimalizují ztráty na adaptéru. Adaptér Kemper 490Pro se vyznačuje mnohostranností využití, a to i pro sklizeň velmi vysokých a výnosných, stejně jako i velmi polehlých porostů.

Sběrač pro plynulou dopravu píce

Ale firma Kemper vyvíjí a vyrábí také sběrací adaptéry pro sklízecí řezačky. Adaptér C3003 Maximum je určen k agregaci na sklízecí řezačky New Holland, Claas, Fendt a John Deere. Od prstu k prstu má záběr 2,56 m, přepravní šířka je 3 m. Sběrač C3003 Maximum dokáže nabíranou hmotu do řezačky dopravovat plynule, díky speciálním šnekům. Rotor s řadami prutů má malý průměr a celý sběrač tak má i kompaktní rozměry. I velké řádky tak dokáže nabírat plynule, stejně tak i řádky s krátkou travní hmotou.

Masivní výkyvný rám činí sběrač odolný i v nejobtížnějších podmínkách. Hlavní opotřebitelné díly mají opancéřované hrany a nechybí ani systém automatického mazání řetězů.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down