06.12.2023 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinky mezi secími stroji Amazone na Agritechnice

Firma Amazone se na Agritechnice 2023 pochlubila rozlehlou expozicí. Významné zastoupení v ní měly secí stroje. První novinkou je nástavbový pneumatický secí stroj Centaya-C. Tyto stroje Amazone vyrábí v pracovních záběrech 3, 3.5 m a 4 m.

Zásobník osiva secího stroje Centaya-C s kapacitou 1500 litrů je rozdělen v poměru 70 : 30. Do zásobníku je tak možné uložit dva rozdílné komponenty s kapacitou 1050 a 450 litrů. Secí stroj Centaya-C Special s ISOBUS ovládáním bude oba tyto komponenty dávkovat nezávisle na sobě. Elektricky poháněné výsevní válečky s plynulou regulací otáček dovolují realizovat výsevky v širokém rozpětí od 0,5 až do 400 kg/ha při pracovní rychlosti 10 km/h.

Osvědčený postup Single-Shoot

Nadávkovaná osiva jsou následně proudem vzduchu transportována do segmentové rozdělovací hlavy a odtud do secích botek. U dopravy jednoduchou cestou jsou osivo a hnojivo dopravovány postupem tzv. Single-Shoot společně do jedné výsevní botky, která do půdy zapraví osivo i hnojivo do jedné výsevní rýhy.

Pro vyšší plošnou výkonnost je určen nový secí stroj Amazone Cirrus 9004-2C Grand. Ten je standardně vybaven dvoukomorovým zásobníkem, který je rozdělený v poměru 60:40. Celkový objem dosahuje 5750 litrů. Také u nového modelu Cirrus 9004-2C Grand  využíván princip Single-Shoot, kdy jsou produkty z obou komor zásobníku dopravovány společně jednou dopravní cestou do zadní části secího stroje.

Secí stroj pro 100 k traktory

Pro traktory s výkonem motoru 74 kW, tj. 100 k, představila firma Amazone nástavbový secí stroj Cataya 3000 SpecialEcoLine o záběru tří metrů. Shodný záběr měly i rotační brány KE 3002-150 Rotamix. Secí stroj je možné také využívat v sólo provozu, po oddělení od rotačních bran pomocí rychloupínacího systému QuickLink. Zásobník vystaveného stroje pojme 850 litrů osiva, ale možná je i kapacita až 1730 litrů. Možné je také volit mezi jednokotoučovou secí botkou RoTeC anebo dvoukotoučovou secí botkou TwinTeC.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down