13.02.2024 | 07:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové, komfortní ovládání pro návěsy Fliegl ASW

Jednou z novinek, prezentovaných firmou Fliegl na jejím stánku na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2023, byla i nová generace ovládání pro návěsy s výtlačným čelem Fliegl ASW. Systém "Fliegl Trailer Control" (FTC) zahrnuje celou řadu funkcí, které posunují ovládání návěsů Fliegl ASW na novou úroveň.

Systém FTC byl vyvinutý tak, aby učinil ovládání co nejjednodušší a efektivní, zároveň se zvýšením bezpečnosti i preciznosti. Systém využívá pokročilý elektrohydraulický rozvaděčtechnologií snímání zatížení Load-Sensing, díky čemuž se k traktoru musí připojovat menší počet hydraulických hadic a přípojek. Tím se agregace návěsu k traktoru zrychlí a zároveň se i stane bezpečnější, protože se minimalizuje nebezpečí chyb.

Precizní regulace posuvu výtlačného čela

Možnosti ovládání, které nový systém FTC nabízí, jsou mnohostranné. Zájemci si mohou vybrat mezi ovládáním prostřednictvím ISOBUS terminálu anebo speciálního ovládacího pultu Rocker. Každý uživatel bude od nového systému pro ovládání návěsu řady ASW očekávat precizní a spolehlivě fungující regulaci posuvu výtlačného čela. Ta funguje díky dohromady čtveřici integrovaných senzorů, umístěných na různých místech čela. Módus automatického fungování přitom dovoluje ponechat pohyb čela téměř plně automatice – obsluze postačuje stlačit tlačítko. Systém FTS zdvihne zadní stěnu, posune pomocí čela náklad dozadu a provede ještě i dodatečný posuv čela, aby bylo zajištěno, že je z ložné plochy veškerý materiál kompletně vyložen. Poté se výtlačné čelo posune zpátky do své výchozí pozice a zadní stěna je sklopena dolů. Užitečnou pomocí je integrované počítadlo fůr.

Vynikající i pro rozmetadlo

Konstruktéři firmy Fliegl mysleli i na případ, kdy je vůz s posuvným čelem Fliegl vybaven rozmetacím ústrojím či jiným příslušenstvím. Ovládání FTS pro takové případy integruje řídicí systém „VarioSens“, jenž je zodpovědný za takových situací za ovládání posuvného čela. Pomocí senzoru je kontrolován tlak na posuvné čelo a jeho pohyb je odpovídajícím způsobem regulován. Při aplikaci hnoje je zajišťována rovnoměrnost dávkování. Ale stejně dobře může být fungování výtlačného čela pomocí systému „VarioSens“ řízeno i při osazení návěsu Flieg ASW překládacím šnekovým anebo pásovým překládacím dopravníkem.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down