08.02.2024 | 07:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Spolehlivá automatizace sklizně Raven zjednodušuje zemědělské operace

Firma Raven má mezi svými systémy také řešení Raven Cart Automation. Tento systém usnadňuje život kombajnérovi a traktoristovi – na jakékoli úrovni dovedností – tak, že přebírá řízení mlátičky i traktoru při překládce zrna.

Místo toho, aby byly obsluhy traktorů s návěsy nuceny se po celý dlouhý sklizňový den intenzivně soustředit na to, aby pracovaly bez chyby, mohou plně důvěřovat automatizaci Raven Cart Automation, že minimalizuje  ztráty zrna vysypáním mimo ložnou plochu návěsu a tím i maximalizuje zisky.

Snižuje námahu obsluh

Díky spolehlivé synchronizaci pohybu traktoru a mlátičky toto řešení snižuje stres obsluhy, snižuje ztráty zrna a v některých případech zvyšuje produktivitu, čímž šetří čas a peníze. Systém firmy Raven také umožňuje nezpomalovat rychlost jízdy při překládání zrna a tím zvyšovat výkonnost. Doba pro přeložení zrna je stejně dlouhá nebo ještě kratší, než u profesionální obsluhy traktoru s návěsem. Což je samozřejmě ještě větší předností v případě, že mlátičky obsluhuje jeden či více překládacích návěsů.

Dále systém firmy Raven snižuje úroveň stresu pro obsluhu traktoru (průměrně o 22 %) a kombajnů (průměrně o 33 %) při sklizni plodin s malým zrnem. Dále tento systém také zkracuje dobu, nezbytnou pro zaškolení nové obsluhy či řidiče na výpomoci. Automatizace Raven Cart Automation využívá pro spolehlivější synchronizaci mezi traktorem s návěsem a mlátičkou lokální rádiovou komunikaci. Systém dokáže synchronizovat až šest návěsů na zrno a kombinovat tyto systémy v jedné operaci.

Jak funguje automatizace návěsu Raven

Raven Cart Automation koordinuje dráhu a rychlost traktoru během operace "překládky za jízdy". Jakmile se traktor a kombajn vzájemně přiblíží, obsluha traktoru zapne automatické řízení. Tím se synchronizuje směr a rychlost traktoru s kurzem a rychlostí sklízecí mlátičky, takže obsluha sklízecí mlátičky má plnou kontrolu nad procesem vykládky.

Naplňte svůj návěs zrnem pomocí dálkového ovládání návěsu

Ovládání automatizace Raven Cart Automation je systém, jenž dává řidiči mlátičky do ruky přizpůsobitelný joystick a ovládání pomocí tlačítek na dosah ruky. Raven Cart Automation se postará o řízení a pohon mlátičky. Když je návěs pod překládacím dopravníkem, technologie Raven Cart Automation automaticky přizpůsobuje rychlost a polohu traktoru sklízecí mlátičce, což zajišťuje, že stroje pracují v dokonalé harmonii bez nutnosti komunikace mezi operátory. Systém firmy Raven nyní získal významné ocenění AE50 Award.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down