12.02.2024 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový velký sběrač pro sklízecí řezačky FR Forage Cruiser

Pro maximalizaci produktivity sklízecí řezačky představuje společnost New Holland nové provedení sběrače UltraFeed, určeného pro samojízdné stroje FR Forage Cruiser. Sběrač UltraFeed se může pochlubit pracovní šířkou 13 stop (tj. 4 metry). Je speciálně navržen tak, aby zvládl větší řádky a zároveň usnadnil plynulejší tok materiálu do vkládacího ústrojí řezačky. Nový design také optimalizuje výkonnost a průchodnost řezačky FR Forage Cruiser.

"Náš technický tým vyvinul sběrač UltraFeed, aby zvýšil produktivitu naší řezačky FR Forage Cruiser napříč různými typy plodin," říká Josh Harkenrider, marketingový manažer pro stroje ke sklizni pícnin ve společnosti New Holland. "Schopnost modulovat a vyrovnávat tok plodin uspokojuje chuť k práci s řezačkami FR."

S robustním pohonem

Součástí nové konstrukce je robustní řemenové hnací ústrojí, které je zabudováno do nového sběrače UltraFeed. Tento nový prvek nejenže zvyšuje kapacitu a provozuschopnost, ale také prodlužuje životnost sběrače. Jeho hnací ústrojí ve spojení s novou konstrukcí šneku činí tok materiálu do vkládacích válců sklízecí řezačky ještě rovnoměrnějším a vzbuzuje na poli jistotu a spolehlivost.

Pro další optimalizaci toku plodin provádí velké válce stlačování objemných řádků ještě před prsty sběrače. To je mimo jiné výhodou i při sklizni lehkých materiálů. Integrace pletiva do horní části sběrače UltraFeed navíc umožňuje obsluze sledovat tok materiálu do řezačky. Viditelnost před a do okolí řezačky FR Forage Cruiser lze zlepšit s volitelnými LED světly.

Volitelně automatické mazání

Pro zefektivnění běžné údržby lze ke sběrači UltraFeed přidat volitelný systém automatického mazání, který výrazně zkrátí dobu údržby  - spolu s novým provedením prstů sběrače. Tato kombinace zajišťuje, že obsluha a její sklízecí řezačka New Holland FR Forage Cruiser pracují každý den s maximální produktivitou.

"Rozsáhlé testování nového sběrače UltraFeed týmem pro validaci produktů New Holland potvrdilo významné zlepšení průchodnosti materiálu v různých podmínkách a délkách řezu ve srovnání s předchozími sběrači," říká Melissa Kelly, vedoucí segmentu chovu hospodářských zvířat a mléčných výrobků ve společnosti New Holland. "S tradicí společnosti New Holland v oblasti samojízdných sklízecích řezaček naši zákazníci očekávají optimální výkon stroje s minimálními prostoji a údržbou."

Několik možností vidět nový sběrač

Odhalení nového sběrače UltraFeed je naplánováno na World Ag Expo v kalifornském Tulare ve dnech 13.-15. února 2024. Návštěvníci výstavy mohou navštívit stánek New Holland v South Exhibits na rohu ulic South Street a "N". Další příležitost vidět sběrač bude na Farm Progress Show v Boone v Iowě ve dnech 27.-29. srpna 2024.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down