10.07.2024 | 07:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Užitečná podpora při konfiguraci kultivátoru

Rakouská firma Pöttinger se mimo jiné zabývá také vývojem digitálních systémů. Jejich úkolem je zjednodušení a zvýšení preciznosti práce. Nyní přichází s novinkou, systémem Row Crop Assist. Nový online systém interaktivně podporuje při konfiguraci uživatele kultivátoru Pöttinger Flexcare.

Před použitím zadá pěstitel nejprve způsob, jakým byl kultivovaný porost založen, a také informace o typu použitého traktoru ke kultivaci. Následně dokáže systém Row Crop Assist názorně vizualizovat vhodnou konfiguraci plečky Flexcare firmy Pöttinger tak, že je to přístupné pro každého uživatele.

Navazuje na podobné systémy

Firma Pöttinger je v praxi již úspěšná se systémem Tramline Assist, který umí navrhnout optimální organizaci kolejových meziřádků v porostech. Při sklizni pícnin je pak možné s pomocí systému Haytool Assist rychle a jednoduše nalézt vhodný obraceč pro jakýkoli typ žacího stroje. Nyní rakouský výrobce na tyto úspěchy navazuje a zavádí na úrovni rozhraní mezi výsevem a mechanickou kultivací porostů nový digitální nástroj, systém Row Crop Assist.

Pöttinger Flexcare – tak flexibilní jako vaše farma

Kultivátor Pöttinger Flexcare se pyšní mimořádnou flexibilitou – již v základním provedení je možné jej snadno adaptovat podle potřeb různých plodin, roztečí řádků či podmínkám práce. Jednotky a pracovní nástroje se nechají jednoduše přizpůsobit konkrétním požadavkům.

Flexibilita plečky může podpořit pěstitele v hledání nových postupů a úvahách o tom, zda zakládat také porosty například řepky, bobů či obilovin tak, aby byla možná jejich mechanická kultivace v průběhu vegetace. Před koupí kultivátoru Pöttinger Flexcare, ale i po ní, podporuje systém Row Crop Assist zemědělce při výběru nejvhodnější konfigurace a nastavení stroje – v závislosti na způsobu zakládání konkrétních porostů a používané technice k ochraně rostlin.

Nový systém Row Crop Assist je k dispozici na stránkách firmy Pöttinger – www.poettinger.at – pod rubrikou Digitální technika od července 2024.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down