Rychlejší hodnocení řezanky kukuřice přímo na poli
To, jak účinný je při narušení kukuřičné řezanky drtič zrna, lze vyjádřit pomocí tzv. hodnoty CSPS. Doposud bylo možné tento parametr zjišťovat pouze rozborem řezanky v laboratoři. Firma Claas nyní nabízí zemědělcům a poskytovatelům služeb novou možnost v podobě aplikace v systému CLAAS connect. Tak je možné vůbec poprvé zjistit hodnoty CSPS přímo při sklizni na poli během několika minut.
Postup je takový, že se speciální odměrnou nádobou nejprve odebere jeden litr řezanky. Ten se rovnoměrně rozloží na modrou plastovou desku velikosti DIN-A4, jež je součástí testovací sady.
Vzorek se potom vyfotografuje inteligentním mobilním telefonem a snímky se odešlou na server k vyhodnocení.
Vzorek se potom vyfotografuje inteligentním mobilním telefonem a snímky se odešlou na server k vyhodnocení
Výsledky během pár minut
Za pár minut jsou získané hodnoty CSPS serverem odeslány zpátky na mobilní telefon. Uživatelé si tak mohou provádět korektury nastavení drtičů zrna Claas Multi Crop Cracker přímo při sklizni na poli a adekvátně reagovat na proměnlivé podmínky, anebo na změněné požadavky zákazníků, kterým jsou prováděny služby. Poskytovatel služeb tak může po celý den garantovat požadovanou intenzitu narušení kukuřičných zrn.
Za pár minut jsou získané hodnoty CSPS serverem odeslány zpátky na mobilní telefon. Uživatelé si tak mohou provádět korektury nastavení drtičů zrna Claas Multi Crop Cracker přímo při sklizni na poli
Novinky u drtičů zrna
Firma Claas nabízí široký sortiment drtičů zrna Multi Crop Cracker. Konkrétně se jedná o provedení MCC Classic, MCC Max a MCC Shredlage. Proto, aby se intenzita úpravy zrna ještě zvýšila, byl u válců MCC Classic a MCC Max rozdíl otáček ještě zvětšen – ze 30 na 40 procent. *
Firma Claas nabízí široký sortiment drtičů zrna Multi Crop Cracker
U válců MCC Classic přichází firma Claas s novou, další možností na přání – s jemným ozubením, s nímž je zajištěno intenzivní drcení i u velmi jemných zrníček, která má například čirok. Claas tak reaguje na nástup alternativních plodin, které začínají stále více nahrazovat silážní kukuřici.*
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!