15.08.2023 | 06:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ovládací terminál Claas Cemis 1200 má nové funkce

Jednou z novinek firmy Claas pro rok 2024 je rozšíření funkcí u univerzálního ovládacího terminálu Cemis 1200. Tento terminál představil výrobce poprvé v roce 2021 jako příslušenství sklízecích mlátiček Trion. Od roku 2022 je k dispozici i pro traktory a samojízdné sklízecí řezačky Claas.

Ve spojení s novým navigačním systémem GPS Pilot se nový terminál Claas Cemis 1200 osvědčuje při automatickém řízení strojů, ale i při vedení managementu zakázek a systémů precizního zemědělství.

Mnoho možností využití

Samozřejmostí je využívání ovládání nářadí pomocí ISOBUS (jako doplněk k terminálu Cebis), ovládání automatického vypínání sekcí a řízení lokálně variabilní aplikace u traktorů.

Od roku 2024 pomohou obsluhám nové funkce vytěžit více z navigačního systému GPS Pilot. Terminál Cemis 1200 bude umět automaticky zakládat větší počet referenčních linií v rámci jednoho pozemku. Na základě importovaných anebo zaznamenaných hranic pole mohou být vypočítány a do paměti uloženy AB linie v podobě přímky anebo křivky pro různé oblasti či segmenty pozemku – ještě před zahájením zpracování pole.

Méně práce s nepravidelnými pozemky

Tento nový prvek usnadní zpracování především pozemků s nepravidelnými tvary. Vedle hlavního směru zpracování pole mohou být stanoveny jako referenční linie i obloukovité okraje polí. Jakmile pak řidič s traktorem do další oblasti pole přijede, postačuje mu pouze aktivovat referenční linie pro tuto oblast a ihned poté může pokračovat v práci s maximální přesností navádění.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2023.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down